Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në sobë dhe gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketës.
2.Ndërkohë, shtoni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh në nxehtësi mesatare dhe shkrijeni gjalpin. Shtoni hudhrën dhe qepët dhe lerini derisa të fillojnë të zbuten, 2 -3 minuta.
3.Shtoni specat e kuq të copëtuar dhe gatuajini derisa të nxehen, 2 – 3 minuta.
4.Transferoni me kujdes përmbajtjen e tiganit në një procesor ushqimi ose në blender.
5.Vendosni kapakun dhe vazhdoni përzierjen e specave derisa të përzihet plotësisht.
6.Hidhni purenë e specit përsëri në tigan. Shtoni supë, 1/2 lugë çaji kripë dhe pak piper, dhe përzieni derisa të nxehet.
7.Hidhni kremin pana dhe përziejeni që të bashkohet.
8.Shtoni majdanozin dhe borzilokun dhe trazojini të bashkohen.
9.Rregullojeni për erëza nëse keni nevojë.
10.Kulloni makaronat dhe shtojini në tigan. Shtoni parmixhanon dhe më pas trazojeni së bashku për të lyer makaronat.
11.Shërbejeni në tas me parmixhano shtesë, me majdanoz dhe borzilok sipër.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment