Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi. Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi. Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta. Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë. Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj ulliri dhe hudhra. Lërini për rreth 30 sekonda përpara se të shtoni patëllxhanët, kripën dhe specin djegës. Lërini të skuqen deri sa patëllxhani të zbutet, 4-5 minuta. Shtoni lëngun e rezervuar të makaronave dhe përdorni lugë druri për të përzier. Më tej shtoni kale dhe gatuajini 2-3 minuta ose derisa të skuqet. Kthejeni sallamin dhe makaronat e gatuara në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehen, 2-3 minuta. Para se ta servirni shtoni djathin parmixhani dhe majdanozin.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento