Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi. Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi. Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta. Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë. Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj ulliri dhe hudhra. Lërini për rreth 30 sekonda përpara se të shtoni patëllxhanët, kripën dhe specin djegës. Lërini të skuqen deri sa patëllxhani të zbutet, 4-5 minuta. Shtoni lëngun e rezervuar të makaronave dhe përdorni lugë druri për të përzier. Më tej shtoni kale dhe gatuajini 2-3 minuta ose derisa të skuqet. Kthejeni sallamin dhe makaronat e gatuara në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehen, 2-3 minuta. Para se ta servirni shtoni djathin parmixhani dhe majdanozin.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento