Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi. Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi. Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta. Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë. Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj ulliri dhe hudhra. Lërini për rreth 30 sekonda përpara se të shtoni patëllxhanët, kripën dhe specin djegës. Lërini të skuqen deri sa patëllxhani të zbutet, 4-5 minuta. Shtoni lëngun e rezervuar të makaronave dhe përdorni lugë druri për të përzier. Më tej shtoni kale dhe gatuajini 2-3 minuta ose derisa të skuqet. Kthejeni sallamin dhe makaronat e gatuara në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehen, 2-3 minuta. Para se ta servirni shtoni djathin parmixhani dhe majdanozin.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento