Sugjerojmë:

Pasta me lakër brukseli dhe borzilok, shije që duhet provuar

Ingredientët

  • 1/4 filxhan vaj ulliri ekstra i virgjer
  • 3 thelpinj hudhër
  • 1/2 lugë kripë
  • Qepë e prerë
  • 1 gotë kërpudha të prera
  • 1 gotë lakër brukseli e copëtuar
  • 1 lugë rozmarinë të copëtuar imët
  • 1 pako makarona të gatuara
  • 1/2 filxhan ujë i rezervuar gatimi nga makaronat
  • 1/4 filxhan djathë Gruyère
  • Lëng limoni
  • Borzilok i freskët
  • Piper i zi i freskët i grirë

Udhëzimet

1

Në një tigan ngrohni vajin e ullirit dhe hudhrën në mes për 3 minuta, duke e trazuar.

2

Shtoni kripë, qepë, kërpudha dhe lakrat e Brukselit.

3

Gatuajini 5 minuta dhe shtoni rozmarinë.

4

Gatuajeni 2 - 3 minuta ose derisa të thahet.

5

Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1/2 filxhan ujë gatimi.

6

Hidh makaronat, ujin e rezervuar dhe Gruyère tek perimet dhe përzijeni.

7

Garnizoni me lëng limoni, borzilok dhe piper të zi dhe shërbejini.

Nutrition

  • 415 Calories

Lini një koment