Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë. Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit për al dente. Kullojini dhe lëreni mënjanë.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan të madh në zjarr mesatar. Hidhni hudhrën, specat e kuq dhe paprikën dhe gatuajeni, duke i përzier herë pas here, derisa specat të nxehen dhe gjalpi të jetë aromatik dhe i kuq, rreth 2 minuta. Shtoni panën dhe lëreni të ziejë. Ulni nxehtësinë në mesatare të ulët dhe ziejini, duke e përzier herë pas here, derisa të trashet pak, 3 deri në 4 minuta.
Shtoni karkalecat dhe ziejini derisa të jenë të forta dhe të gatuhen, rreth 5 minuta. Shtoni makaronat e gatuara, parmigiano-n dhe 1 lugë çaji kripë dhe trazojini derisa të mbulohen mirë. Spërkateni me majdanoz.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento