1 kavanoz speca të kuq, të kulluar dhe të prerë në shirita
1 lugë çaji paprika
2 gota pana
450 gr karkaleca të qëruar dhe të pastruar
1 1/2 filxhan parmigiano të grirë
1 lugë majdanoz i freskët, i grirë
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë. Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit për al dente. Kullojini dhe lëreni mënjanë.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan të madh në zjarr mesatar. Hidhni hudhrën, specat e kuq dhe paprikën dhe gatuajeni, duke i përzier herë pas here, derisa specat të nxehen dhe gjalpi të jetë aromatik dhe i kuq, rreth 2 minuta. Shtoni panën dhe lëreni të ziejë. Ulni nxehtësinë në mesatare të ulët dhe ziejini, duke e përzier herë pas here, derisa të trashet pak, 3 deri në 4 minuta.
Shtoni karkalecat dhe ziejini derisa të jenë të forta dhe të gatuhen, rreth 5 minuta. Shtoni makaronat e gatuara, parmigiano-n dhe 1 lugë çaji kripë dhe trazojini derisa të mbulohen mirë. Spërkateni me majdanoz.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento