Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Doni ta nisni ditën me diçka të ëmbël, por pa e ekzagjeruar? Provoni recetën e kësaj panna cotte me me mente dhe salcë çokollate të zezë. Recetë e thjeshtë dhe disa orë në frigorifer, përbërës të shijshëm dhe shëndetshëm. Ndiqni recetën:
Lërni xhelatinën në ujë të ftohtë për të paktën 20 minuta, kullojeni dhe shtrydheni.
Në një tenxhere bashkoni panën, 1.5 dl qumësht dhe sheqerin.
Prisni sa të ziejë dhe fikeni zjarrin.
Shtoni gjethet e mentes të copëtuara me duar dhe xhelatinën e shtrydhur.
Mbulojeni me kapk dhe lëreni të qëndrojë për 5 minuta. Pastaj kullojeni përmes një site të imët.
Lëreni të vaket duke e trazuar herë pas herë.
Hidhen panna cotte-n në 6 forma pudingu prej silikoni dhe lëreni për 4-5 orë në frigorifer të forcohet.
Më pas zieni qumështin e mbetur, fikni sobën, zieni çokollatën e zezë dhe përziejini në mënyrë që të shkrihet.
Hidhni nëpër pjata salcën e çokollatës, vendosni sipër tyre panna cotte-n e nxjerrë nga format, dekorojini me gjethe menteje dhe shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment