Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Hidhni ujin e mbi tërshërë në një tas të madh.
2.Shtoni sheqerin kaf, kripë dhe vaj. Vazhdoni të përzieni përbërësit deri sa uji të ftohet pak.
3.Ndërkohë, në një tas të vogël, tretni majanë në ujë të ngrohtë dhe lëreni të qëndrojë 5 minuta.
4.Shtojeni në përzierjen e tërshërës.
5.Shtoni miell deri sa të krijoni një brumë të fortë (brumi do të ngjitet).
6.Kthejeni brumin në një sipërfaqe me miell dhe gatuajeni derisa të bëhet elastik, 6-8 minuta.
7.Vendoseni në një enë të lyer me vaj, duke e kthyer nga të dyja anët.
8.Mbulojeni me qese plastik dhe lëreni të rritet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet, rreth 1 orë.
9.Pasi brumi ka ardhur, kthejeni në një sipërfaqe me pak miell dhe ndajeni në 24 topa.
10.Vendosini topat e brumit në një tepsi për pjekje të cilën më herët e keni lyer me vaj dhe mbulojini me një peshqir kuzhine.
11.Lëreni mënjanë deri sa brumi të dyfishohet, rreth 30 minuta.
12.Ngroheni furrën në 180 °C.
13.Piqini 20-25 minuta ose derisa të piqen.
14.Hiqini nga furra që të ftohet.
15.Nëse dëshironi, shërbejini me gjalpë dhe mjaltë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento