Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hidhni së bashku miellin, sheqerin, pluhurin e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë, lëvizni së bashku kremin, qumështin, vezët, vaniljen dhe shijen e limonit.
Shtoni përbërësit e lagësht në ato të thata dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni në tigan brumin e përgatitur për të bërë 3 ose 4 pancakes.
Shpërndani një lugë gjelle banane të rrumbullakosura në secilën prej tyre.
Gatuani për 2-3 minuta, derisa të shfaqen flluska në krye dhe pjesa e poshtme e saj është e thekur mirë.
Kthejini pancakes nga ana tjetër dhe gatuajini për një tjetër minutë deri as marrin ngjyrë kafe.
Fshini tiganin me një peshqir letre, shtoni më shumë gjalpë në tigan dhe vazhdoni të gatuani pancakes derisa të përdoret i gjithë brumi.
Shërbejini me banane të prera, gjalpë dhe shurup panje.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment