Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hidhni së bashku miellin, sheqerin, pluhurin e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë, lëvizni së bashku kremin, qumështin, vezët, vaniljen dhe shijen e limonit.
Shtoni përbërësit e lagësht në ato të thata dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni në tigan brumin e përgatitur për të bërë 3 ose 4 pancakes.
Shpërndani një lugë gjelle banane të rrumbullakosura në secilën prej tyre.
Gatuani për 2-3 minuta, derisa të shfaqen flluska në krye dhe pjesa e poshtme e saj është e thekur mirë.
Kthejini pancakes nga ana tjetër dhe gatuajini për një tjetër minutë deri as marrin ngjyrë kafe.
Fshini tiganin me një peshqir letre, shtoni më shumë gjalpë në tigan dhe vazhdoni të gatuani pancakes derisa të përdoret i gjithë brumi.
Shërbejini me banane të prera, gjalpë dhe shurup panje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment