Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
I keni parasysh ato mëngjeset e ditëve pushim kur dikush nga familja zgjohet herët dhe përgatit pancakes për të gjithë? Po ua risjellim atë ndjesi përmes recetës së pancakes me kakao. Me pak kanellë ose vanilje u jepni një aromë shumë të mirë, kurse me pak mjaltë ose shurup panje, i bëni akoma më të shijshme.
Shkrini gjalpin në zjarr të ulët, pastaj lëreni të vaket. Ndani të bardhat nga të verdhat në një në një enë dhe të verdhat bashkojini me gjalpin, përziejini shpejt dhe shtoni edhe qumështin në temperaturën e ambientit, më pas miellin së bashku me majanë.
Shtoni edhe kakaon pluhur përmes sitës, përziejini me rrahëse vezësh dhe krijoni një masë homogjene. Përmes mikserit elektrik, rrihni të bardhat e vezëve duke u shtuar sheqerin pak nga pak. Punojini derisa të përftoni një përbërje të bardhë dhe shkumoze.
Hidhni një lugë nga prierja e vezëve tek përzierja me kakao dhe përziejeni me kujdes, më pas hidhni pjesën e mbetur e të bardhave të vezëve dhe përziejini me kujdes me lëvizje nga poshtë-lart.
Vendosni një tigan krepash të nxehet dhe lyejeni me pak gjalpë në sipërfaqe. Hidhni në qendër të tiganit një garuzhde nga brumi. Nuk është nevoja ta përhpni në gjithë diametrin e tiganit.
Kur të fillojnë të dalin flluska në sipërfaqe, kthejini pancakes nga ana tjetër. Vazhdoni kështu me radhë me të gjitha pancakes. Në fund shërbejini me mjaltë ose shurup panje.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment