Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
I keni parasysh ato mëngjeset e ditëve pushim kur dikush nga familja zgjohet herët dhe përgatit pancakes për të gjithë? Po ua risjellim atë ndjesi përmes recetës së pancakes me kakao. Me pak kanellë ose vanilje u jepni një aromë shumë të mirë, kurse me pak mjaltë ose shurup panje, i bëni akoma më të shijshme.
Shkrini gjalpin në zjarr të ulët, pastaj lëreni të vaket. Ndani të bardhat nga të verdhat në një në një enë dhe të verdhat bashkojini me gjalpin, përziejini shpejt dhe shtoni edhe qumështin në temperaturën e ambientit, më pas miellin së bashku me majanë.
Shtoni edhe kakaon pluhur përmes sitës, përziejini me rrahëse vezësh dhe krijoni një masë homogjene. Përmes mikserit elektrik, rrihni të bardhat e vezëve duke u shtuar sheqerin pak nga pak. Punojini derisa të përftoni një përbërje të bardhë dhe shkumoze.
Hidhni një lugë nga prierja e vezëve tek përzierja me kakao dhe përziejeni me kujdes, më pas hidhni pjesën e mbetur e të bardhave të vezëve dhe përziejini me kujdes me lëvizje nga poshtë-lart.
Vendosni një tigan krepash të nxehet dhe lyejeni me pak gjalpë në sipërfaqe. Hidhni në qendër të tiganit një garuzhde nga brumi. Nuk është nevoja ta përhpni në gjithë diametrin e tiganit.
Kur të fillojnë të dalin flluska në sipërfaqe, kthejini pancakes nga ana tjetër. Vazhdoni kështu me radhë me të gjitha pancakes. Në fund shërbejini me mjaltë ose shurup panje.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment