Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ndezim furrën në temperaturën 160°C.
2.Në mikser grijmë bajamet bashkë me një lugë sheqer (e marrim nga sasia që kemi) derisa të bëhen pluhur. Sheqerin e shtojmë, që bajamet të mos lëshojnë vaj.
3.Thyejmë 3 vezë dhe ndajmë në dy tasa të verdhat nga të bardhat. Tek tasi ku kemi të verdhat shtojmë 3 vezët e plota që na kanë mbetur dhe sheqerin.
4.I rrahim me rrahësen elektrike sa të përftojmë një masë si shkumë. 5.Shtojmë miellin e bajameve, vaniljen, lëkurën e limonit dhe i përziejmë me spatul.
6.Bëjmë marengë të bardhat e vezëve me rrahësen elektrike dhe më pas i përziejmë me kujdes me spatul me lëvizje nga poshtë lart me kremin që kishim mënjanë.
7.Shtojmë thërrimet e çokollatës pasi t’i lyejmë më parë me pak miell.
8.Hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për rreth 45 minuta.
9.Pasi të jetë ftohur plotësisht e spërkasim sipër me sheqer pluhur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment