Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Orizi në furrë është një pjatë parë e bollshme dhe e pasur, ju lejon të keni në tryezë një vakt aromatik dhe të ushqyeshëm, por perfekt për t’u marrë me vete edhe në një pikinik ose në punë. Është një pjatë që përgjithësisht u pëlqen të gjithëve.
Prisni mishin e viçit në copa të vogla dhe skuqini në një tigan me 3-4 lugë vaj ulliri, një qepë e një thelpi hudhër të grirë, 1 lugë majdanoz e një gjethe dafine.
Shtoni salcën e domates, kripë, përziejini dhe lërini në zjarr për 20 minuta.
Zieni orizin në ujë të vluar me kripë; kullojeni kur të jetë shumë ‘al dente’ dhe lëreni të ftohet. Hiqeni mishin nga salca dhe lëreni mënjanë.
Shtoni orizin e zier tek salca duke e përzier me shumë kujdes, shtoni dy vezë të rrahura pak dhe djathin pecorino të grirë.
Merrni një tepsi me diametër 24-26 cm, lyejeni me vaj, spërkateni me peksimadhe dhe vendosni në të masën e orizit.
Formoni një hapësirë në qendër, shtoni copat e mishit, spërkateni përsëri me peksimadhe, shtoni pak vaj ulliri dhe piqeni në 180 gradë Celsius për 25 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment