Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një mënyrë tepër praktike e shijimit të orizit. E gjithë familja do ta pëlqejë!
Në një tigan skuqni qepën e grirë imët me gjalpin. Shtoni orizin, lëngun e limonit, kripë dhe piperin. I përzieni mirë dhe i lini për pak minuta në zjarr.
Në fund shtoni ujin dhe e lini orizin të ziejë për 15-20 minuta.
Nga fundi shtoni në tigan kungulleshkat e grira imët në rende. I lini edhe disa minuta të tjera,derisa kungulleshkat të zbuten.
Fikeni zjarrin, shtoni sipër orizit djathin dhe vendosini sipër kapakun.
Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment