1.Kombinoni oriz, supë pule dhe ujë në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi të lartë.
2.Shtoni trumzë, gjalpë, 1 1/2 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper.
3.Ulni nxehtësinë në të ulët, mbulojeni dhe gatuajeni deri sa orizi të zbutet, rreth 15 minuta.
4.Hiqeni nga nxehtësia dhe hiqni trumzën.
5.Lereni të mbuluar për ta mbajtur ngrohtë.
6.Ndërsa orizi është gati, gatuani proshutën në një tigan të madh hekuri mbi nxehtësi mesatare, rreth 10 minuta.
7.Transferoni proshutën në peshqir letre për të kulluar vajin.
8.Vendosni tiganin në nxehtësi të lartë dhe shtoni misër.
9.Gatuajeni duke e nxitur shpesh derisa fillon të piqet, rreth 4 minuta.
10.Duke përdorur një lugë hiqni misrin nga tigani dhe hidheni në orizin e gatuar.
11.Vendoseni tiganin mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni këpurdhat me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.
12.Pasi janë skuqur hidhni tek orizi dhe sherbejeni me fistonin e detit dhe qepët e njoma.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment