1.Kombinoni oriz, supë pule dhe ujë në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi të lartë.
2.Shtoni trumzë, gjalpë, 1 1/2 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper.
3.Ulni nxehtësinë në të ulët, mbulojeni dhe gatuajeni deri sa orizi të zbutet, rreth 15 minuta.
4.Hiqeni nga nxehtësia dhe hiqni trumzën.
5.Lereni të mbuluar për ta mbajtur ngrohtë.
6.Ndërsa orizi është gati, gatuani proshutën në një tigan të madh hekuri mbi nxehtësi mesatare, rreth 10 minuta.
7.Transferoni proshutën në peshqir letre për të kulluar vajin.
8.Vendosni tiganin në nxehtësi të lartë dhe shtoni misër.
9.Gatuajeni duke e nxitur shpesh derisa fillon të piqet, rreth 4 minuta.
10.Duke përdorur një lugë hiqni misrin nga tigani dhe hidheni në orizin e gatuar.
11.Vendoseni tiganin mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni këpurdhat me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.
12.Pasi janë skuqur hidhni tek orizi dhe sherbejeni me fistonin e detit dhe qepët e njoma.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment