Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në tas të mesëm hidhni vezët me 3/4 lugë çaji kripë dhe lëreni mënjanë. Në një tas të madh, hidhni patatet me kripë.
Në një tigan vini vajin të ngrohet dhe shtoni patatet.
Gatuajini 10-12 minuta duke i kthyer herë pas here nga të gjitha anët.
Pasta transferojini me lugë në një tas të madh.
Në tigan, shtoni qepët dhe gatuajini 12 minuta ose deri sa të zbuten.
Pasi të jenë skuqur i transferoni qepët në një tas me patatet.
Kur përzierja e patateve dhe qepëve të jetë ftohur përzijini bashkë derisa të kombinohen mirë.
Vijeni përzierjen në tigan të skuqet për 1 minutë.
Shto përzierjen e vezëve me patatet në tigan, zvogëloni nxehtësinë dhe gatuajini 7 minuta ose derisa vezët të jenë skuqur.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe mbulojeni me një kapak të madh, pastaj kthejeni përmbys me kujdes duke mbajtur pjatën dhe tiganin së bashku.
Rrotullojeni dhe vijeni sërish omëletën në tigan edhe për 3 minuta.
Shërbejeni të ngrohtë të zbukuruar me majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment