Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në tas të mesëm hidhni vezët me 3/4 lugë çaji kripë dhe lëreni mënjanë. Në një tas të madh, hidhni patatet me kripë.
Në një tigan vini vajin të ngrohet dhe shtoni patatet.
Gatuajini 10-12 minuta duke i kthyer herë pas here nga të gjitha anët.
Pasta transferojini me lugë në një tas të madh.
Në tigan, shtoni qepët dhe gatuajini 12 minuta ose deri sa të zbuten.
Pasi të jenë skuqur i transferoni qepët në një tas me patatet.
Kur përzierja e patateve dhe qepëve të jetë ftohur përzijini bashkë derisa të kombinohen mirë.
Vijeni përzierjen në tigan të skuqet për 1 minutë.
Shto përzierjen e vezëve me patatet në tigan, zvogëloni nxehtësinë dhe gatuajini 7 minuta ose derisa vezët të jenë skuqur.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe mbulojeni me një kapak të madh, pastaj kthejeni përmbys me kujdes duke mbajtur pjatën dhe tiganin së bashku.
Rrotullojeni dhe vijeni sërish omëletën në tigan edhe për 3 minuta.
Shërbejeni të ngrohtë të zbukuruar me majdanoz.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment