Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pritini domatet përgjysmë në një dërrasë për prerje.
Gjithashtu prisni hollë edhe borzilokun dhe lëreni mënjanë.
Shtoni vezët në një enë sëbashku me pak kripë dhe piper të zi dhe rrihini për pak minuta.
Vendosni një tigan në zjarr dhe shtoni në të ½ lugë gjelle vaj ulliri. Hidhni në të domatet dhe gatuajini për rreth 1 minutë.
Spërkatini me borzilokun e prerë dhe hidhni më pas edhe vezët e rrahura.
Përzijii ngadalë me anë të një spatulle derisa vezët të gatuhen plotësisht.
Vendoseni në një pjatë për servirje dhe omëleta është gati për t’u shërbyer.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment