Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe shtoni pjeshkët e prera në copa të vogla me gjithë lëkurë. Shtoni sheqerin dhe i mbuloni me ujë. I lini të ziejnë derisa sheqeri të ketë shkrirë i gjithi.
Shtoni karafilin, kanellën dhe lëngun e limonit. E lini për disa minuta dhe më pas me ndihmën e një luge druri largoni shkumën që krijohet në sipërfaqe.
Hiqeni tenxheren nga zjarri pas gati 30 minutash.
Merrni kavanozat e sterilizuara dhe shtoni reçelin. I ktheni përmbys derisa reçeli të ftohet.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment