Sugjerojmë:

Njihuni me recetën e famshme meksikane “Calabacitas”

2 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër ose gjalpë
1/3 filxhan qepë e ëmbël e bardhë, e copëtuar
1 thelpi hudhre, te grire
1/8 lugë çaji kripë
1/8 lugë çaji piper i zi i sapo-bluar
1/2 filxhan spec jeshil i copëtuar
1 kupë domate të prera
1/2 filxhan misër nga një kanaçe
3 gota kungull të njomë calabacita, të prerë në feta
1 gotë ujë
1,5 lugë çaji lëng pule
1/8 lugë çaji qimnon i bluar

Shtoni vaj ose gjalpë në tenxhere në nxehtësi mesatare.

Pas rreth një minute, shtoni qepë, hudhër, kripë dhe piper.

Lëreni të skuqet për 3 minuta.

Kthejeni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni misrin dhe specin jeshil.

Lëreni të skuqet  10 minuta, duke e trazuar shpesh.

Shtoni pjesën tjetër të përbërësve, përzieni së bashku dhe vendosini të zihen.

Ulni nxehtësinë dhe mbulojeni.

Ziej inipër 30 minuta, duke e përzier çdo 7-10 minuta.

Shtoni  kripë dhe piper të zi të sapo-bluar, për shije.

Lini një koment