Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare dhe shtoni vajin dhe gjalpin për t'u shkrirë.
Pasi i keni prerë shtoni të gjithë përbërësit duke filluar me perimet, fasulet, domatet dhe erëzat.
Përzijini mirë dhe më pas mbulojeni tenxheren.
Pasi të vlojë, zbulojeni, ulni nxehtësinë dhe lëreni të gatuhet dhe për 10 minuta.
Pas 10 minutash fikeni sobën dhe shtoni lakrën jeshile.
Mbulojeni dhe lëreni supën në qetësi deri sa lakra të zbutet.
Shërbejeni supën të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment