Sugjerojmë:

Një supë e shëndetshme me perimet e stinës është gjithmonë ajo që duhet

Ingredientët

  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lugë çaji gjalpë
  • 1 qepë e vogël
  • 2 karrota të mesme
  • 3 kërcellë selino
  • 3 bishtaja
  • 1 kungull i njomë mesatar
  • 2 kanaçe domate
  • Qiqra
  • Fasule
  • 1 fletë dafine
  • 1 lugë rigon të tharë
  • 1 lugë gjelle borzilok të thatë
  • 1 lugë kripë
  • 1/2 lugë pluhur hudhër
  • 1/2 lugë piper i zi
  • 1/4 lugë piper i kuq
  • Supë perimesh
  • Lakër jeshile

Udhëzimet

1

Ngrohni një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare dhe shtoni vajin dhe gjalpin për t'u shkrirë.

2

Pasi i keni prerë shtoni të gjithë përbërësit duke filluar me perimet, fasulet, domatet dhe erëzat.

3

Përzijini mirë dhe më pas mbulojeni tenxheren.

4

Pasi të vlojë, zbulojeni, ulni nxehtësinë dhe lëreni të gatuhet dhe për 10 minuta.

5

Pas 10 minutash fikeni sobën dhe shtoni lakrën jeshile.

6

Mbulojeni dhe lëreni supën në qetësi deri sa lakra të zbutet.

7

Shërbejeni supën të ngrohtë.

Lini një koment