2 qepë të mëdha, të përgjysmuara dhe të prera hollë
20 gr kërpudha të thata porcini
3 lugë pluhur bujon perimesh
300 gr kërpudha gështenje, të copëtuara
3 thelpinj hudhre, te grira imet
300 g patate, në kubikë të imët
2 lugë trumzë të freskët
4 karota, në kubikë të imët
2 lugë majdanoz të copëtuar
8 lugë kos bio
55 gr copa arre
1.Nxehni vajin në një tigan të madh.
2.Vendosni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.
3.Ndërkohë, hidhni 1 – 2 litra ujë të vluar mbi kërpudhat e thata dhe trazojini.
4.Shtoni kërpudhat e freskëta dhe hudhrën në tigan me patate, trumzë dhe karota, dhe vazhdoni të skuqni derisa kërpudhat të zbuten dhe të fillojnë të skuqen.
5.Hidhni kërpudhat e thata dhe lëngun, mbuloni tiganin dhe lëreni të ziejë për 20 minuta.
6.Shtoni majdanozin dhe shumë spec.
7.Vendosini në tas dhe shërbejeni secilën pjesë të mbushur me 2 lugë kos dhe një të katërtën e arrave. Pjesa tjetër mund të ftohet dhe të shërbehet të nesërmen.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento