2 qepë të mëdha, të përgjysmuara dhe të prera hollë
20 gr kërpudha të thata porcini
3 lugë pluhur bujon perimesh
300 gr kërpudha gështenje, të copëtuara
3 thelpinj hudhre, te grira imet
300 g patate, në kubikë të imët
2 lugë trumzë të freskët
4 karota, në kubikë të imët
2 lugë majdanoz të copëtuar
8 lugë kos bio
55 gr copa arre
1.Nxehni vajin në një tigan të madh.
2.Vendosni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.
3.Ndërkohë, hidhni 1 – 2 litra ujë të vluar mbi kërpudhat e thata dhe trazojini.
4.Shtoni kërpudhat e freskëta dhe hudhrën në tigan me patate, trumzë dhe karota, dhe vazhdoni të skuqni derisa kërpudhat të zbuten dhe të fillojnë të skuqen.
5.Hidhni kërpudhat e thata dhe lëngun, mbuloni tiganin dhe lëreni të ziejë për 20 minuta.
6.Shtoni majdanozin dhe shumë spec.
7.Vendosini në tas dhe shërbejeni secilën pjesë të mbushur me 2 lugë kos dhe një të katërtën e arrave. Pjesa tjetër mund të ftohet dhe të shërbehet të nesërmen.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento