Një supë e lehtë, plot shije dhe e thjeshtë në përgatitje!
2 karota
3 patate
2 speca jeshil
1 kokërr qepë
2-3 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle gjalpë të freskët
1 litër lëng pule
1 filxhan kafeje me makarona të vogla (supe)
1 lugë çaji me piper të kuq pluhur
Kripë
Majdanoz ose kopër
1.Prisni të gjitha perimet në kubikë të vegjël.
2.Në një tenxhere hidhni vajin e ullirit, gjalpin dhe shtoni qepët, të cilat i keni prerë imët.
3.I kaurdisim derisa volumi i tyre të bjerë.
4.Më pas shtojmë të gjitha perimet dhe kaurdisini për disa minuta.
5.Hidhni kripën, piperin e kuq pluhur dhe lëngun e pulës.
6.I lëmë të zjejnë të gjitha bashkë derisa perimet të zbuten.
7.10-15 minuta para se ta hiqni nga zjarri shtoni makaronat dhe lërini të gjitha bashkë derisa supa të jetë gati.
8.Në fund kur serviret, supës i hidhet pak lëng limoni majdanoz ose kopër.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment