Një supë e lehtë, plot shije dhe e thjeshtë në përgatitje!
2 karota
3 patate
2 speca jeshil
1 kokërr qepë
2-3 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle gjalpë të freskët
1 litër lëng pule
1 filxhan kafeje me makarona të vogla (supe)
1 lugë çaji me piper të kuq pluhur
Kripë
Majdanoz ose kopër
1.Prisni të gjitha perimet në kubikë të vegjël.
2.Në një tenxhere hidhni vajin e ullirit, gjalpin dhe shtoni qepët, të cilat i keni prerë imët.
3.I kaurdisim derisa volumi i tyre të bjerë.
4.Më pas shtojmë të gjitha perimet dhe kaurdisini për disa minuta.
5.Hidhni kripën, piperin e kuq pluhur dhe lëngun e pulës.
6.I lëmë të zjejnë të gjitha bashkë derisa perimet të zbuten.
7.10-15 minuta para se ta hiqni nga zjarri shtoni makaronat dhe lërini të gjitha bashkë derisa supa të jetë gati.
8.Në fund kur serviret, supës i hidhet pak lëng limoni majdanoz ose kopër.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment