Një supë e lehtë, plot shije dhe e thjeshtë në përgatitje!
2 karota
3 patate
2 speca jeshil
1 kokërr qepë
2-3 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle gjalpë të freskët
1 litër lëng pule
1 filxhan kafeje me makarona të vogla (supe)
1 lugë çaji me piper të kuq pluhur
Kripë
Majdanoz ose kopër
1.Prisni të gjitha perimet në kubikë të vegjël.
2.Në një tenxhere hidhni vajin e ullirit, gjalpin dhe shtoni qepët, të cilat i keni prerë imët.
3.I kaurdisim derisa volumi i tyre të bjerë.
4.Më pas shtojmë të gjitha perimet dhe kaurdisini për disa minuta.
5.Hidhni kripën, piperin e kuq pluhur dhe lëngun e pulës.
6.I lëmë të zjejnë të gjitha bashkë derisa perimet të zbuten.
7.10-15 minuta para se ta hiqni nga zjarri shtoni makaronat dhe lërini të gjitha bashkë derisa supa të jetë gati.
8.Në fund kur serviret, supës i hidhet pak lëng limoni majdanoz ose kopër.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment