Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në fillim zieni orizin sipas udhëzimeve të paketimit dhe pasi të zihet lëreni të ftohet.
Më pas zieni vezët dhe gjithashtu pas zierjës lërini të ftohen.
Shpëlani bizelet me ujë të ftohtë dhe lërini të ziejnë sa të zbuten pak.
Pasi bizelet janë zier dhe janë ftohur i hedhim në një enë.
Sipër u shtojmë vezë e prera, oriz, selino, qepë dhe gogozhare dhe i përziejmë që të kombinohen.
Në një tas të veçantë, përzieni majonezën së bashku me mustardën, lëngun e limonit, tonin, koprën, kripën dhe piperin deri sa të krijohet një masë homogjene.
Hidheni salcën tek përzierja e perimeve dhe përzijini mirë sa sallata të jetë homogjenizuar.
Mbulojeni dhe ftohni për minimumi 4 orë.
Sherbejeni të ftohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment