Një pjatë e parezistueshme: Rizoto me proshutë dhe kërpudha
1 lugë vaj ulliri
1 qepë, të copëtuar
8 copa proshutë me vija
250 gr kërpudha, të prera në feta
300 gr oriz për rizoto
1l lëng pule të nxehtë
Parmixhano të grirë, për servirje
1.Nxehni vajin në një tigan të thellë dhe gatuani qepën dhe proshutën për 5 minuta që të zbuten.
2.Shtoni kërpudhat dhe gatuajini për 5 minuta të tjera derisa të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre.
3.Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të gjitha lëngjet të thithen.
4.Shtoni lëngun, në të njëjtën kohë duke e trazuar mirë dhe duke pritur që shumica e lëngut të thithet para se të shtoni pjesën tjetër, do të duhen rreth 20 minuta që të shtohet gjithë lëngu me ngadalë.
5.Pasi orizi të jetë zier, provojeni për kripë dhe shërbejeni me parmixhano të integruar.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment