Një pjatë e parezistueshme: Rizoto me proshutë dhe kërpudha
1 lugë vaj ulliri
1 qepë, të copëtuar
8 copa proshutë me vija
250 gr kërpudha, të prera në feta
300 gr oriz për rizoto
1l lëng pule të nxehtë
Parmixhano të grirë, për servirje
1.Nxehni vajin në një tigan të thellë dhe gatuani qepën dhe proshutën për 5 minuta që të zbuten.
2.Shtoni kërpudhat dhe gatuajini për 5 minuta të tjera derisa të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre.
3.Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të gjitha lëngjet të thithen.
4.Shtoni lëngun, në të njëjtën kohë duke e trazuar mirë dhe duke pritur që shumica e lëngut të thithet para se të shtoni pjesën tjetër, do të duhen rreth 20 minuta që të shtohet gjithë lëngu me ngadalë.
5.Pasi orizi të jetë zier, provojeni për kripë dhe shërbejeni me parmixhano të integruar.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment