Një picë margerita për të ndryshuar shijën e tryezës tuaj sot

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
431
300 gr miell buke
1 lugë maja
1 lugë kripë
1 lugë vaj ulliri
Për salcën e domates:
100 ml salcë
1 lugë grusht borzilok të thatë
1 thelpi hudhre, të shtypur
Për pjesën e sipërme të picës:
125 gr mocarela
Parmixhano të integruar një grusht domate qershi, të përgjysmuar
Pak borzilok për servirje

1.Si fillim punoni brumin: Vendosni miellin në një tas të madh, pastaj trazojeni me maja dhe kripë.
2.Bëni një pus, derdhni 200 ml ujë të ngrohtë dhe vajin e ullirit dhe bashkojini me një lugë druri derisa të formohet një brumë i butë.
3.Kthejeni në një sipërfaqe me pak miell dhe gatuajeni për 5 minuta.
4.Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni mënjanë. Mund ta lini brumin të vijë nëse dëshironi, por nuk është thelbësore për një kore të hollë.
5.Bëni salcën: Përzieni pastën e domates, borzilokun dhe hudhrën e shtypur së bashku. Lëreni të qëndrojë në temperaturë dhome ndërsa filloni me formimin e bazës.
6.Hidhni brumin: nëse e keni lënë brumin të ngrihet përzijeni shpejt dhe ndajeni në dy toptha.
7.Në një sipërfaqe me pak miell shtrijeni brumin në raunde të mëdha, rreth 25 cm.
8.Brumi duhet të jetë shumë i hollë pasi do të rritet në furrë.
9.Ngrohni furrën në 220 gradë C.
10.Vendosni një fletë tjetër pjekjeje ose një tepsi të përmbysur në furrë në raftin e sipërm.
11.Hidhni salcën mbi bru min e shtrirë të picës dhe sipër hidhni mocarelën, vaj ulliri.
12.Vendoseni një picë në tavën e pjekjes dhe piqeni për 8-10 minuta.
13.Shërbejeni me pak më shumë vaj ulliri, dhe gjethe borziloku nëse dëshironi.
14.Përsëritni hapat për picen e mbetur.

Komento