Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës. Pastaj, kullojeni dhe shpëlajeni nën ujë të ftohtë për të ndaluar procesin e gatimit.
2.Hidhuni makaronave 1/3 e salcës së përgatitur dhe lërini mënjanë.
3.Përgatitja e salcës italiane:
4.Në një enë kombinoni vajin e ullirit, uthullën, ujin, hudhrën, rigonin e tharë, borzilokun e tharë dhe kripën.
5.Vendosini kapakun dhe tundeni për tu kombinuar.
6.Përgatitja e sallatës:
7.Në një tas të madh kombinoni makaronat e përgatitura, rukolën, artichoken, domatet e thara, ullinjtë, djathin feta, specat e kuq dhe majdanozin.
8.Derdhni salcën e mbetur dhe përzijeni butësisht derisa të gjithë përbërësit të jenë veshur në mënyrë të barabartë.
9.Rregullojeni për kripë dhe erëza sipas dëshirës.
10Mund ta shërbeni sallatën me makarona mesdhetare në temperaturë dhome ose të ftohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento