Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Vendosni gjysmën e dardhës në një fletë pjekje dhe lyejeni me 1 lugë çaji vaj ulliri.
Vendoseni tavën në furrë dhe piqeni dardhën për 10 - 15 minuta ose derisa të jetë e butë.
Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet në temperaturën e dhomës.
Për të bërë salcën, vendosni dardhën e pjekur me 1/3 filxhan vaj ulliri, lëng limoni, uthull, hudhër, qepë të njomë, mjaltë, kripë dhe piper në një blender.
Rrihini mirë deri sa të krijohet një masë homogjene.
Për sallatën vendosni gjethet e salltës jeshile në një tas të madh. Sipër hidhni dardhat e prera, arrat e ëmbëlsuara, djathin blu, qepën e kuqe dhe kokrrat e shegës.
Sipër tyre hidhni masën e përgatitur në formë salce dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment