Sugjerojmë:

Një nga pjatat më të mira që mund të provoni: Rosto derri me salcë boronice

Ingredientët

  • 1 kg mish derri pa kocka
  • 1 kuti me salcë boronice
  • 1/4 filxhan mustardë
  • 3 lugë sheqer kafe
  • 3 lugë lëng limoni
  • 1 lugë gjelle miell misri
  • 1/4 filxhan ujë të ftohtë

Udhëzimet

1

Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion.

2

Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto.

3

Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur.

4

Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë të lartë dhe vendoseni për 25 minuta.

5

Kur të mbarohet gatimi, lejoni që presioni të lirohet në mënyrë të natyrshme për 10 minuta.

6

Hiqeni nga pjekja dhe mbajeni të ngrohtë.

7

Hiqni lëngjet e gatimit me 2 filxhanë.

8

Kthejini lëngjet në tenxhere me presion dhe lerini në ngrohje të lartë.

9

Në një tas të vogël, përzjeni miellin e misrit dhe ujin dhe gradualisht përzijeni me lëngun e mishit.

10

Gatuajeni derisa salca është trashur 1-2 minuta.

11

Shërbejeni me mishin e derrit.

Lini një koment