Një miks i shijshëm frutash që është edhe ilaç për gurët e veshkave
Thuhet se një në dhjetë veta zhvillojnë një gur veshkash në një moment të jetës së tyre. I njohur në botën mjekësore si ‘nephrolithiasis’, ai është një material i fortë kristalor i përbërë prej materialeve që gjenden natyrshëm në urinë. Prania e tij zakonisht nuk shkakton simptoma deri në momentin që lëviz nga veshka drejt traktit urinar.
Për t’u përballur me këtë problem, duhet të pini sa më shumë ujë dhe të qëndroni larg ushqimeve që përmbajnë oksalate. Por gjithashtu mund të provoni këtë lëng të shijshëm frutash i cili, sipas studimeve, ka dhënë provat se shpërbën gurët e vegjël, duke parandaluar që ata të rriten më tej e të shkaktojnë simtpoma si dhimbje të forta, gjak në urinim, të vjella apo urinim të shpeshtë. Për të përgatitur një pije të tillë ju nevojiten:
Një limon
Një portokall
1 mollë
4 feta shalqi
Për ta përgatitur, si fillim duhet të prisni në feta mollën dhe portokallin dhe t’i hidhni në blender. Mos harroni të shtoni fetat e shalqirit dhe lëngun e një limoni të shtrydhur. Shtoni dhe disa kuba akulli dhe miksojeni përbërjen deri sa të homogjenizohet.
Përgatiteni 1-2 herë në ditë. Acidi citrik i gjendur tek molla, limoni e portokalli është efektiv në shpërbëjren e gurëve, sidomos atyre të shkaktuar nga akumulimi i tepër i kalciumit. Kurse shalqiri, i pasur me ujë dhe kalium, ndihmon gjithashtu në shpërbërjen e gurëve./neps.al
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment