Një 20-vjeçar ka vdekur pasi konsumoi makarona të ndenjura: Ja çfarë duhet të dimë!
Pjesa më e mirë e të gatuarit shumë ushqim është sepse ke çfarë të hash në ditët në vijim. Por sigurisht ka një rregull të artë: Ta ruash pjesën e mbetur gjithnjë në frigorifer!
Mesa duket një djalosh që nuk e bëri këtë gjë me makaronat, pati një kosto të madhe, atë të humbjes së jetës.
Rasti i 20-vjeçarit nga Belgjika është raportuar në vitin 2008, megjithatë është risjellë edhe njëherë në vëmendje nga doktor Benard i cili e bëri këtë histori përsëri virale.
Në mënyrë të përmbledhur historia e djalit është kështu:
Një ditë ai u kthye nga shkolla dhe kishte disa makarona pa ngrënë sipër banak-ut. I hëngri ato shpejt e shpejt dhe më pas shkoi për t’u stërvitur. Një orë më pas ai u kthye në shtëpi duke u ankuar për dhimbje koke, dhimbje barku dhe të përziera.
Në përfundim u zbulua se djali ishte helmuar nga ushqimi. Por kjo çështje shkonte përtej. Autopsia zbuloi se djali e humbi jetën nga një bakter i quajtur “bacillus cereus”, si rrjedhojë e faktit që nuk i kishte ruajtur makaronat në frigorifer.
Tani e mësuat: Gjithnjë ushqimet duhet t’i ruani në frigorifer, për të parandaluar pasoja serioze!
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment