Një 20-vjeçar ka vdekur pasi konsumoi makarona të ndenjura: Ja çfarë duhet të dimë!
Pjesa më e mirë e të gatuarit shumë ushqim është sepse ke çfarë të hash në ditët në vijim. Por sigurisht ka një rregull të artë: Ta ruash pjesën e mbetur gjithnjë në frigorifer!
Mesa duket një djalosh që nuk e bëri këtë gjë me makaronat, pati një kosto të madhe, atë të humbjes së jetës.
Rasti i 20-vjeçarit nga Belgjika është raportuar në vitin 2008, megjithatë është risjellë edhe njëherë në vëmendje nga doktor Benard i cili e bëri këtë histori përsëri virale.
Në mënyrë të përmbledhur historia e djalit është kështu:
Një ditë ai u kthye nga shkolla dhe kishte disa makarona pa ngrënë sipër banak-ut. I hëngri ato shpejt e shpejt dhe më pas shkoi për t’u stërvitur. Një orë më pas ai u kthye në shtëpi duke u ankuar për dhimbje koke, dhimbje barku dhe të përziera.
Në përfundim u zbulua se djali ishte helmuar nga ushqimi. Por kjo çështje shkonte përtej. Autopsia zbuloi se djali e humbi jetën nga një bakter i quajtur “bacillus cereus”, si rrjedhojë e faktit që nuk i kishte ruajtur makaronat në frigorifer.
Tani e mësuat: Gjithnjë ushqimet duhet t’i ruani në frigorifer, për të parandaluar pasoja serioze!
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment