Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Qullopitet me djathë ju hapin oreksin dhe shkojnë kaq shumë me një copë gjalpë fshati. Shijojini dhe ndajeni recetën edhe me të tjerët!
Sitim miellin dhe më pas shtojmë sodën e bukës.
Shtojmë më pas tek mielli, vajin, djathin e thërrmuar, hirrën dhe ujë. Punojeni mirë masën derisa të krijoni një masë homogjene.
Lyejmë një tavë me pak vaj dhe vendosim brumin e përgatitur.
E vendosim në furrë të piqet në temperaturën 200 gradë Celsius për 30-35 minuta
Pasi të jetë pjekur, e nxirrni dhe e prisni në copa katrore. E lini të ftohet disi dhe më pas mund ta shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment