Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani mirë pjeshkët dhe pomodorinit.
Pjeshkët i prisni në feta-feta, ndërsa pomodorinit i prisni përgjysmë.
I vendosni në një tavë dhe i fusni në furrë për 5 minuta, në temperaturë 180 gradë.
Ndërkohë në një enë bashkoni lëngun e portokallit, mustardën, mjaltin, vajin e ullirit, kripën dhe piperin.
I përzieni mirë për të krijuar një salcë.
Nxirrni nektarinën dhe domatet nga furra. I vendosni në një tas të madh dhe sipër i shtoni misrat, rikotën, borzilokun dhe salcën.
E përzieni mirë sallatën dhe ç’prisni? Erdhi koha për ta ngrënë me një frymë....
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment