Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo recetë e kripur e kungulleshkave krokante, është perfekte për t'u konsumuar mes vakteve. Hidhini një sy, sepse kështu do të zëvendësoni edhe patatinat e gatshme, aspak të shëndetshme...
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine.
Lani kungulleshkat dhe i prisni në feta të holla. Mundohuni që t’i prisni të gjitha njësoj.
I lyeni fetat e kungulleshkave nga secila anë me vaj ulliri, pastaj i kriposni (jo shumë).
I vendosni me rradhë në tavë.
Tani i fusni në furrë për t’i pjekur për 15 minuta, por duke i kontrolluar vazhdimisht çdo 5 minuta.
Më pas i nxirrni, i lini të ftohen pak dhe mund t’i shijoni.
Nëse është nëvoja, mund t’i shtoni pak më shumë kripë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment