Në tryezën e Rita Orës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Rita Ora, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Fasulet me salcë duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një foto të postuar ka treguar se është shumë e lumtur që po ha fasule.
Recetën që të gatuani fasule si Rita, e keni këtu:
Ingredientët
Vaj ulliri
1 qepë e madhe
2 thelpinj hudhër
2 gota salcë domate
1 kuti me fasule të blera
1 lugë gjelle borzilok
1/2 lugë çaji rigon
Kripë
Piper i zi
Udhëzimet
1
Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.
2
Shtoni qepët e grira në vaj të nxehtë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.
3
Shtoni hudhër dhe vazhdoni ta gatuani 1-2 minuta.
4
Hidh salcë domatesh në tenxhere dhe përzijeni.
5
Shtoni fasulet, borzilok, rigon, kripë dhe piper.
6
Lereni të zihet në nxehtësi të mesme për 5-7 minuta.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Lini një koment