Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nuk është aspak e çuditshme që edhe personazhet e famshëm ashtu si të gjithë ne të jenë të fiksuar pas ushqimit tradicional, madje ta kenë ushqimin e preferuar.
Kështu edhe moderatorja shqiptare Marina Vjollca ka treguar se kur vjen puna tek ‘Flija’ ajo nuk e mendon dy herë për ta ngrënë. Pavarësisht se “Flija” është një ushqim tradicional i gatuar me përbërës kalorikë të tepërt si gjalpë apo ajkë, moderatorja i harron linjat për “Flinë”.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju ushqimin tradicional, të preferuarin e Marinës “Fli”:
Marrim miellin dhe e përziejmë me ujin dhe kripën deri sa të tretet dhe të fitojë trashësinë e qumështit.
Kosin dhe ajkën e përgatisim në një enë të veçantë.
Në një tepsi fillojmë hedhim qullin me miell dhe krijojmë një shtresë të hollë.
Më pas hedhim ajkën po ashtu duke formuar një shtresë të hollë.
E përsërisim disa herë deri sa të mbarojnë të dyja përzierjet.
Pasi të jetë mbushur tepsia e marrim dhe e pjekim në saç.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment