Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nuk është aspak e çuditshme që edhe personazhet e famshëm ashtu si të gjithë ne të jenë të fiksuar pas ushqimit tradicional, madje ta kenë ushqimin e preferuar.
Kështu edhe moderatorja shqiptare Marina Vjollca ka treguar se kur vjen puna tek ‘Flija’ ajo nuk e mendon dy herë për ta ngrënë. Pavarësisht se “Flija” është një ushqim tradicional i gatuar me përbërës kalorikë të tepërt si gjalpë apo ajkë, moderatorja i harron linjat për “Flinë”.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju ushqimin tradicional, të preferuarin e Marinës “Fli”:
Marrim miellin dhe e përziejmë me ujin dhe kripën deri sa të tretet dhe të fitojë trashësinë e qumështit.
Kosin dhe ajkën e përgatisim në një enë të veçantë.
Në një tepsi fillojmë hedhim qullin me miell dhe krijojmë një shtresë të hollë.
Më pas hedhim ajkën po ashtu duke formuar një shtresë të hollë.
E përsërisim disa herë deri sa të mbarojnë të dyja përzierjet.
Pasi të jetë mbushur tepsia e marrim dhe e pjekim në saç.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment