Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Mesa duket VIP-at shqiptarë janë të gjithë të dashuruar me ushqimin tradicional dhe reperi Majk është njëri prej tyre. Ai është mjaft aktiv në rrjete sociale dhe ndër të tjera përmes postimeve të tij ai ka treguar se një nga ushqimet e tij të preferuara që nuk e lë kurrë të teprojë në pjatë janë specat me ajkë. Ky gatim i shijshëm tradicional përgatitet shumë thjeshtë dhe recetën e gjeni mëposhtë:
Specat pastrohen me rradhë një e nga një dhe përmes një pecete kuzhine u thahet uji.
Më pas, përmes një thike të mprehtë u largohet bishti dhe farat.
Në vijim, në një tas hidhet djathi dhe thërrmohet.
Më pas, shtohet ajka e qumështit dhe përzihet.
Provohet për kripë dhe nëse ka marrë mjaftueshëm nga djathi i hidhet edhe pak.
E gjithë masa përzihet mirë dhe më pas nis mbushja e specave.
Të gjithë specat e mbushur i vendosim me radhë në kavanoza të sterilizuar.
Në fund, tek kavanozat shtojmë qumësht derisa specat të mbulohen tërësisht.
Pasi mbushen të gjitha kavanozat mbyllen fort me kapakë dhe mbahen ashtu të pa hapur përreth një javë apo 10 ditë
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment