Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Mesa duket VIP-at shqiptarë janë të gjithë të dashuruar me ushqimin tradicional dhe reperi Majk është njëri prej tyre. Ai është mjaft aktiv në rrjete sociale dhe ndër të tjera përmes postimeve të tij ai ka treguar se një nga ushqimet e tij të preferuara që nuk e lë kurrë të teprojë në pjatë janë specat me ajkë. Ky gatim i shijshëm tradicional përgatitet shumë thjeshtë dhe recetën e gjeni mëposhtë:
Specat pastrohen me rradhë një e nga një dhe përmes një pecete kuzhine u thahet uji.
Më pas, përmes një thike të mprehtë u largohet bishti dhe farat.
Në vijim, në një tas hidhet djathi dhe thërrmohet.
Më pas, shtohet ajka e qumështit dhe përzihet.
Provohet për kripë dhe nëse ka marrë mjaftueshëm nga djathi i hidhet edhe pak.
E gjithë masa përzihet mirë dhe më pas nis mbushja e specave.
Të gjithë specat e mbushur i vendosim me radhë në kavanoza të sterilizuar.
Në fund, tek kavanozat shtojmë qumësht derisa specat të mbulohen tërësisht.
Pasi mbushen të gjitha kavanozat mbyllen fort me kapakë dhe mbahen ashtu të pa hapur përreth një javë apo 10 ditë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment