Në tryezën e Lyrical Son: Si të gatuash ushqimin e preferuar të reperit
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe reperi Lyrical Son nuk ka shumë naze sa i përket ushqimit, madje ai ka zbuluar përmes një postimi se një nga ushqimet e preferuar të tij është byreku.
Që të shijoni byrekun me gjizë si reperi, merreni recetën mëposhtë:
Koha e përgatitjes: 30 min–Koha e gatimit: 30 min
Ingredientët
Për brumin:
300 gr miell
1 filxhan vaj ulliri
200 ml ujë i vakët
Kripë
Për mbushjen:
250 gr gjizë
2 vezë
1 filxhan kafeje qumësht ose kos
2 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalp i shkrirë
Udhëzimet
1
Si fillim përgatisni brumin:
2
Përzjeni vajin me miellin, kripën dhe ujin e vakët.
3
Nëse brumi është pak i ujshëm shtoni pak miell, në të kundërt shtoni pak ujë të vakët.
4
Lereni brumin 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë.
5
Më pas ndajeni brumin në 10 topa të vegjël.
6
Hapni petat me diametër 10 cm.
7
Pastaj vendosini 5 peta njëra mbi tjetrën duke i lyer me vaj që të mos ngjiten.
8
Filloni hapini petët sa diametri i tepsisë dhe më pas të njëjtën gjë bëni dhe me pesë petët e tjera.
9
Lyejeni tepsinë me gjalpë dhe shtroni pesë petët poshtë.
10
Në mes hedhim mbushjen ku në një enë qelqi përzjeni gjizën, qumështin, vezët dhe vajin e ullirit.
11
Më pas shtroni pesë petët e tjera dhe piqeni në 200 gradë për 30 minuta.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Lini një koment