Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe reperi Lyrical Son nuk ka shumë naze sa i përket ushqimit, madje ai ka zbuluar përmes një postimi se një nga ushqimet e preferuar të tij është byreku.
Që të shijoni byrekun me gjizë si reperi, merreni recetën mëposhtë:
Si fillim përgatisni brumin:
Përzjeni vajin me miellin, kripën dhe ujin e vakët.
Nëse brumi është pak i ujshëm shtoni pak miell, në të kundërt shtoni pak ujë të vakët.
Lereni brumin 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë.
Më pas ndajeni brumin në 10 topa të vegjël.
Hapni petat me diametër 10 cm.
Pastaj vendosini 5 peta njëra mbi tjetrën duke i lyer me vaj që të mos ngjiten.
Filloni hapini petët sa diametri i tepsisë dhe më pas të njëjtën gjë bëni dhe me pesë petët e tjera.
Lyejeni tepsinë me gjalpë dhe shtroni pesë petët poshtë.
Në mes hedhim mbushjen ku në një enë qelqi përzjeni gjizën, qumështin, vezët dhe vajin e ullirit.
Më pas shtroni pesë petët e tjera dhe piqeni në 200 gradë për 30 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment