Sugjerojmë:

Në tryezën e Lyrical Son: Si të gatuash ushqimin e preferuar të reperit

Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.

Kështu edhe reperi Lyrical Son nuk ka shumë naze sa i përket ushqimit, madje ai ka zbuluar përmes një postimi se një nga ushqimet e preferuar të tij është byreku.

Që të shijoni byrekun me gjizë si reperi, merreni recetën mëposhtë:

Koha e përgatitjes: 30 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • Për brumin:
  • 300 gr miell
  • 1 filxhan vaj ulliri
  • 200 ml ujë i vakët
  • Kripë
  • Për mbushjen:
  • 250 gr gjizë
  • 2 vezë
  • 1 filxhan kafeje qumësht ose kos
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalp i shkrirë

Udhëzimet

1

Si fillim përgatisni brumin:

2

Përzjeni vajin me miellin, kripën dhe ujin e vakët.

3

Nëse brumi është pak i ujshëm shtoni pak miell, në të kundërt shtoni pak ujë të vakët.

4

Lereni brumin 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë.

5

Më pas ndajeni brumin në 10 topa të vegjël.

6

Hapni petat me diametër 10 cm.

7

Pastaj vendosini 5 peta njëra mbi tjetrën duke i lyer me vaj që të mos ngjiten.

8

Filloni hapini petët sa diametri i tepsisë dhe më pas të njëjtën gjë bëni dhe me pesë petët e tjera.

9

Lyejeni tepsinë me gjalpë dhe shtroni pesë petët poshtë.

10

Në mes hedhim mbushjen ku në një enë qelqi përzjeni gjizën, qumështin, vezët dhe vajin e ullirit.

11

Më pas shtroni pesë petët e tjera dhe piqeni në 200 gradë për 30 minuta.

Lini një koment