Në tryezën e Dua Lipës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Dua Lipa, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Pitet e mbushura duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një intervistë ka treguar se pëlqen shumë pitet e mbushura.
Recetën që të gatuani pite si Dua, e keni këtu:
Ingredientët
1 pite
2 lugë gjelle krem djathi
3 domate qershi
Djathë i grirë
Proshutë pule
3 gjethe sallatë jeshile
Piper i kuq
Udhëzimet
1
Në fillim merrni piten dhe lyejeni të gjithën me krem djathi.
2
Vendosni domatet qershi të ndara përgjysmë, piperin, djathin e grirë, proshutën e pulës, fletat e sallatës të lara mirë dhe rrotullojeni piten me kujdes.
3
Ndajeni përgjysmë dhe vendoseni në një tavë.
4
Futeni në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.
5
Merrni një pjatë dhe vendosni pak sallatë të prerë imët, 2 domate qershi përgjysmë dhe pak piper të kuq.
6
I vendosni sipër piten e ndarë në disa pjesë të vogla.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Lini një koment