Në tryezën e Dua Lipës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares

Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.

Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Dua Lipa, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Pitet e mbushura duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një intervistë ka treguar se pëlqen shumë pitet e mbushura.

Recetën që të gatuani pite si Dua, e keni këtu:

Ingredientët

  • 1 pite
  • 2 lugë gjelle krem djathi
  • 3 domate qershi
  • Djathë i grirë
  • Proshutë pule
  • 3 gjethe sallatë jeshile
  • Piper i kuq

Udhëzimet

1

Në fillim merrni piten dhe lyejeni të gjithën me krem djathi.

2

Vendosni domatet qershi të ndara përgjysmë, piperin, djathin e grirë, proshutën e pulës, fletat e sallatës të lara mirë dhe rrotullojeni piten me kujdes.

3

Ndajeni përgjysmë dhe vendoseni në një tavë.

4

Futeni në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.

5

Merrni një pjatë dhe vendosni pak sallatë të prerë imët, 2 domate qershi përgjysmë dhe pak piper të kuq.

6

I vendosni sipër piten e ndarë në disa pjesë të vogla.

7

Grini sipër djathin e grirë dhe sherbejini.

Lini një koment