Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nuk na çudit aspak fakti që edhe personazhet e famshëm ashtu si ne janë të dashuruar pas ushqimeve tradicionale. Këngëtarja Aurela Gaçe ka treguar se “vdes” për kulaç me djathë dhe gjalpë, pavarësisht se ajo është shumë e kujdesshme me ushqimin dhe kaloritë e tepërta.
“Kur shkoj te mami i kërkoj të më bëjë kulaç. Vdes për kulaç me gjalpë dhe djathë” – është shprehur Aurela gjatë një interviste.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju kulaçin me djathë, të preferuarin e Aurela Gaçes:
Vendosim në një tas miellin, shtojmë pak pluhur pjekës, më pas shtojmë vezët, kosin, djathin e bardhë të thërrmuar dhe gjalpin.
E përziejmë brumin me dorë dhe e kontrollojmë nëse nevojitet të shtojmë pak më shumë miell.
Brumi duhet të jetë i plotë njësoj si brumë petash.
Realizojmë kuleçka të rrumbullakëta dhe i vendosim në një tavë me letër kuzhine.
I vendosim më pas në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë të piqen për 15 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment