Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 350 gradë.
Marinoni me kripë dhe piper gjoksin e pulës dhe vendoseni në një tavë për ta pjekur.
Mbulojini me tortillat dhe piqini për 30 minuta.
Hiqini nga furra, copëtoni mishin dhe vendoseni mënjanë.
Në një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare shtoni salcën, supën krem patate,, salcën e kosit dhe supën e pulës.
Përzijini me një lugë druri dhe shtoni misrin, erëzat sipas dëshirës, spinaqin dhe mishin e pulës.
Pasi janë përzierë mirë përbërësit më njëri tjetrin lerini të ziejnë në zjarr të ulët për një orë.
Supën mund ta shërbeni me patatet e skuqura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment