Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pastrojmë domatet nga lëkura dhe i presim në kubikë.
Në një tigan me pak vaj ulliri dhe hudhër, vendosim domatet derisa të shkrijnë.
Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe pak spec djegës dhe i lëmë mënjanë.
Presim patëllxhanët në feta dhe i pjekim pak nga të dyja anët.
Fileton e pulës e presim në feta më të holla dhe e marinojmë me kripë e piper.
Nisim shtrimin e tavës, shtojmë në fund të saj pak salcë dhe më pas një shtresë patëllxhanesh.
Vijojmë me një shtresë fileto pule dhe sërish me patëllxhanë.
Hedhim përsëri pak salcë dhe vendosim disa feta proshutë.
Në fund vëmë mocarelën e prerë në feta të holla.
E pjekim në furrën e parangrohur për rreth 40 minuta dhe pasi ta heqim, hedhim sipër majdanoz të grirë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment