Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një musaka greke e mbushur me mish viçi dhe e shtresuar me feta kungulli, në vend të patateve, për të marrë më pak karbohidrate.
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë me madhësi mesatare dhe e lyeni me pak vaj ulliri.
Në një tigan skuqni qepën dhe hudhrën për disa minuta. Shtoni edhe mishin e grirë dhe e përzieni mirë.
Pasi mishi të ketë marrë një ngjyrë në kafe, shtoni salcën e domateve, pak ujë dhe i lini të ziejnë së bashku për 15 minuta.
Shtoni gjethen e dafinës.
Merrni tavën dhe vendosni në bazë fetat e kungulleshkave.
Sipër vendosni një shtresë me salcën që përgatitët.
Përsëriteni këtë dy herë. Shtoni rikotën. Në fund e mbuloni të gjithë sipërfaqen me fetat e kungulleshkave. Shtoni djathin e grirë parmixhano.
E fusni në furrë për t’u pjekur për 25-30 minuta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment