Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas vendosim 4 vezë të plota, i përziejmë mirë.
Shtojmë 80 ml vaj, 125 gr kos, i përziejmë përsëri.
Shtojmë 30 gram parmigiano, pak kripë, nisheshten dhe i përziejmë derisa masa të bëhet homogjene. Më pas shtojmë 250 gr miell dhe pluhurin pjekës.
E përziejmë sa të na formohet një brum i derdhur, por jo i hollë.
Presim në fije ose në rende një kungull të njomë ndërsa domatet qershi i presim në katër pjesë secilën.
Ullinjtë i presim në unaza.
Vendosim format në një tepsi kapaku, i mbushim ato ¾ e kupës dhe sipër vendosim disa kunguj, tek disa katër copa domate e tek disa të tjera ullinj në rrathë.
Por mund ta bëni edhe vetëm me djathë kaçkavall që shkrin.
Vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga shqiptarja.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment