Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ide e mirë për mëngjeset e vona ama të shëndetshme! Mund t'i merrni me vete edhe në punë.
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Në një tas përzieni të gjithë përbërësit me një spatul (përveç çokollatës).
I lini mënjanë të pushojnë për 5 minuta.
Më pas i shtoni copëzat e çokollatës dhe i përzieni edhe njëherë.
Merrni tavën për muffins dhe filloni e mbushni format.
I fusni në furrë të piqen për 25 minuta.
I lini të ftohen 5 minuta para se t’i shërbeni (me kujdes, pa u prishur formën). Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment