Sugjerojmë:

Muffins me kungull, receta fantastike e vjeshtës

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
138
1/2 filxhan ujë 120 gradë
1/2 filxhan qumësht 120 gradë
2 lugë maja aktive të thatë
1 lugë sheqer
4 gota miell
1/2 filxhan pure kungulli
3 lugë erëza kungulli
1 1/4 lugë kripë
1 lugë çaji melasë
2 lugë gjalpë i kripur
4 lugë sheqer kaf
Miell misri

Ngrohni ujin dhe qumështin në 120 gradë. Kombinoni ujin, qumështin, sheqerin dhe majanë në enën e përzierjes, përzieni dhe lëreni të shkumojë për rreth 5-8 minuta.

Shtoni miellin, purenë e kungullit, erëzën e kungullit, kripën, melasën dhe sheqerin kafe në përzierjen e krijuar.

Gatuajeni brumin për 5-8 minuta derisa brumi të formojë një top dhe të vijë pak.

Vendoseni brumin në një tas të lyer me pak vaj dhe vendosni një peshqir kuzhine të lagur mbi tas dhe vendoseni në një vend të ngrohtë.

Lëreni brumin të dyfishohet në madhësi, rreth 1 orë.

Formoni muffins dhe lyeni me miell sipërfaqen tuaj të punës, pastaj hidhni brumin mbi të.

Lërini muffins të  rriten. Vendosni peshqirin e lagur të kuzhinës në majë të tyre dhe lëreni të fryhen për 30 minuta.

Piqini muffins në 200 gradë për 10 minuta.

Nëse nuk janë pjekur mjaftueshëm lërini të piqen dhe në anën tjetër dhe pastaj nxirrini të ftohen.

Komento