Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Mozzarella-t e mbushura paraqesin një variant të veçantë të sallatës kapreze. Je kurioz ta provosh?
Si fillim, merrni topat e djathit mozzarella dhe krijoni një çarje tek secili nga sipër duke i zbrazur me majën e thikës.
Pjesët që pretë, pritini në kubikë dhe lërini mënjanë. Më pas merrni mozzarrellat e zbrazura dhe kalojini në një sitë që t’u largohet uji i tepërt.
Merrni domatet qershi, lajjini dhe pritini më katërsh. Pastaj shtojini në enën ku vendosët kubikët e prerë të mozzarellës, duke lënë mënjanë disa kubikë të prerë për dekor.
Shtoni vaj ulliri, kripë e piper në enën me domatet dhe djathin mozzarella. Më pas shtojini rigon të thatë, borzilok të freskët dhe përziejini për të marrë shije.
Mbushni topat e zbrazur të mozzarellës me këtë përgatitje dhe në fund kompletojini me kubet e lëna mënjanë.
Është koha t’i servirni mozzarella-t tuaja të shijshme!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment