Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Është një ndër recetat më të thjeshta për t’u gatuar dhe rezultati është gjithmonë mbresëlënës.
Përbërësit:
12 lugë gjelle miell për ëmbëlsira
8 lugë gjelle sheqer
2 banane
50 gr rruth i thatë
1 lugë kafeje sodë buke
4 vezë të freskëta
Përgatitja:
1.Përpara se të përgatitësh recetën, ndizni furrën në 180 gradë.
2.Lyeni formën e kekut me pak gjalpë dhe futeni në furrë.
3.Rrih vezët me rrahëse dhe shto pak nga pak edhe sheqerin dhe sodën e bukës.
4.Kur krijohet një masë homogjene, shtojmë edhe miellin duke e përzierë mirë.
5.Të rradhës janë bananet, të cilat pasi i copëtojmë mirë e mirë, ia shtojmë masës së përgatitur.
6.Hidheni brumin në formën e kekut dhe lëreni të piqet për 45 minuta në 180 gradë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment