Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere me vaj ulliri shtoni hudhrën. Pas kësaj shtoni qepën e grirë imët dhe e lini për disa minuta.
Ndërkohë lani domatet, i hiqni lëkurën dhe e prisni në kubikë të vegjël. Ia shtoni tenxheres dhe prisni derisa domatja të tretet.
Shtoni kripën, specin e kuq pluhur dhe dy gota ujë të nxehtë.
E lini supën për rreth 10 minuta në zjarr.
Pasi të jetë gati e servirni në pjata, duke i shtuar sipër pak trumzë, një lugë vaj ulliri dhe kubikë të vegjël nga buka e thekur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment