Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Receta e kësaj ëmbëlsire të shijshme vjen nga Iva Tiço. Për më shumë receta të tjera ju mund të vizitoni blogun e saj rozmarina.al
Rrahim me dorë ose me përzierësin elektrik vajin dhe sheqerin. Hedhim një nga një vezët dhe vazhdojmë i përziejmë derisa të bëhen si shkumë.
Gjithë përbërësit e thatë përzihen veçmas dhe i shtohen masës.
Përzierja hidhet në tavë kartore dhe piqet për rreth 60 minuta në furrën e nxehur në 125 gradë
Ndërsa keku është në furrë, përgatitet glaseja e çokollatës.
Trazohen të gjithë përbërësit (përveç arrës së kokosit). E hedhim kremin mbi kekun, pasi të jetë pjekur dhe të jetë i ngrohtë.
E presim kekun në katrorë dhe pasi të kalojnë 10 minuta i hedhim sipër arrën e kokosit.
Mund ta shoqërojmë me akullore (dhe pak gliko qershie që i kam hedhur sipër akullores, nuk është se bën keq).
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment