Sugjerojmë:

Momenti për të provuar pene me salcën e vodkës

Ingredientët

  • 1 kuti domate të konservuara, të grimcuara imët me duar
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri ekstra të virgjër
  • 1/2 filxhan qepë
  • Proshutë të ndarë në copa
  • 1 lugë gjelle hudhër të grirë
  • Kripë dhe piper i zi i freskët
  • 1/2 filxhan vodka
  • 1/4 lugë spec të kuq
  • 2/3 filxhan pana
  • Djathë parmixhano
  • 1 lugë gjelle rigon të freskët të copëtuar
  • 1/4 filxhan borzilok i copëtuar
  • 1 pako pene, plus ujë të rezervuar të makaronave për salcën e makaronave

Udhëzimet

1

Vendosni një tenxhere me ujë dhe kripë në sobë për të gatuar makaronat.

2

Gjithashtu vendosni një tigan në sobë dhe shtoni qepë dhe proshutë dhe i skuqni për 4 - 5 minuta. Shtoni më tej hidhër dhe spec të kuq dhe lërini të skuqen për 1 minutë.

3

Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe shtoni domatet, vodka, kripë dhe piper për shije.

4

Kthejeni në nxehtësi mesatare dhe lëreni të ziejë derisa aroma e fortë e alkoolit të jetë gatuar, rreth 15 minuta, duke e përzier herë pas here.

5

Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës.

6

Rezervoni 1/2 filxhan ujë makarona dhe kulloni makaronat.

7

Shtoni panën në salcën e përgatitur dhe lëreni të nxehet, rreth 1 minutë.

8

Shtoni gjithashtu parmixhano, borzilok dhe rigon.

9

Hidheni salcën tek makaronat e ziera dhe përzijini mirë.

10

Nëse dëshironi shërbejini makaronat me më shumë parmixhano dhe majdanoz.

11

Shtoni makarona të kulluara në tenxhere me salcë, hedhin në pallto, ndërsa rralloni salcën me pak ujë makaronash sipas nevojës. Shërbejeni të ngrohtë me më shumë parmigan dhe garniturën me më shumë borzilok nëse dëshironi.

Nutrition

  • 527 Calories

Lini një koment