Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosni një tenxhere me ujë dhe kripë në sobë për të gatuar makaronat.
Gjithashtu vendosni një tigan në sobë dhe shtoni qepë dhe proshutë dhe i skuqni për 4 - 5 minuta. Shtoni më tej hidhër dhe spec të kuq dhe lërini të skuqen për 1 minutë.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe shtoni domatet, vodka, kripë dhe piper për shije.
Kthejeni në nxehtësi mesatare dhe lëreni të ziejë derisa aroma e fortë e alkoolit të jetë gatuar, rreth 15 minuta, duke e përzier herë pas here.
Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës.
Rezervoni 1/2 filxhan ujë makarona dhe kulloni makaronat.
Shtoni panën në salcën e përgatitur dhe lëreni të nxehet, rreth 1 minutë.
Shtoni gjithashtu parmixhano, borzilok dhe rigon.
Hidheni salcën tek makaronat e ziera dhe përzijini mirë.
Nëse dëshironi shërbejini makaronat me më shumë parmixhano dhe majdanoz.
Shtoni makarona të kulluara në tenxhere me salcë, hedhin në pallto, ndërsa rralloni salcën me pak ujë makaronash sipas nevojës. Shërbejeni të ngrohtë me më shumë parmigan dhe garniturën me më shumë borzilok nëse dëshironi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment