Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Lani dhe thani mirë mollët.
Me ndihmën e një luge u hiqni nga lart tulin e brendshëm (me kujdes, pa prishur formën).
Në një tas përzieni sheqerin, arrat e thërrmuara, kanellën, arrëmyshkun, gjalpin dhe ekstraktin e vaniljes.
Merrni një tavë dhe vendosni mollët njëra pas tjetrës.
I shtoni sipër masën që përgatitët pak më parë
Sipër i shtoni lëngun e mollëve. I fusni në furrë të piqen për 35-45 minuta.
I shërbeni të ngrohta duke i ndarë mollët përgjysmë dhe duke i shoqëruar sipas dëshirës me një kupë akullore me vanilje.
Ju bëftë mirë ëmbëlsira!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment