Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani mirë mollët, i fshini dhe me ndihmën e një thike specifike i hiqni pjesën e brendshme, pa i prishur formën.
Tek secila mollë shtoni fruta të thata, pak kanellë dhe në fund mjaltin.
I lyeni mollët me sheqer nga të gjitha anët.
Tani i vendosni mollët në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
I fusni në furrë për maksimumi 15-20 minuta në temperaturë 200 gradë. Nga fundi i shtoni një gotë ujë tavës.
Pasi të jenë gati, i hiqni nga furra dhe shijojini. Mollët e karamelizuara janë gati!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment